Android: Atentionare privind 25 de Aplicatii Periculoase

Android minare

Android are emisa o atentionare privind 25 de aplicatii din Google Play Store, dintr-un total de 170 descoperite la nivel global, care reprezinta un pericol pentru cei care le instaleaza in telefoane. Vorbim despre aplicatii care promit sa le ofere utilizatorilor posibilitatea de a mina criptomonede cu ajutorul lor, dar care in realitate doar ii lasa pe oameni fara bani fara a le oferi absolut nimic in schimb, ceea ce e marea problema cu acest tip de atac malitios.

Android este cel mai folosit sistem de operare pentru telefoane mobile, lucru care genereaza si interes foarte mare din partea hackerilor, acestia incercand prin orice fel de metode sa fure datele oamenilor. Profitand de interesul unora pentru criptomonede, hackerii care au creat aceste 170 de aplicatii le promit ca in schimbul unei sume lunare vor avea acces la un cloud care va mina criptomonede pentru ei, dar totul e doar o noua pacaleala pentru cei cu Android.

Android: Atentionarea privind 25 de Aplicatii Periculoase

Android minare criptomonede
Aplicatii Android malitioase FOTO: Lookout.

Android nu ofera protectie impotriva pacalelilor de acest gen pentru ca nu vorbim despre un pericol produs de vreun tip de malware, ci de naivitatea oamenilor, iar pentru asta nu exista protectie. Aplicatiile au fost distribuite prin Google Play Store pentru telefoanele Android, si probabil ca mai exista altele care promit acelasi lucru, ele fiind greu de descoperit pentru ca promit sa ofere informatii despre criptomonede, posibilitate de minare, sau achizitie, dar includ si aceste pacaleli.

Android ofera posibilitatea de a instala aplicatii care sa mineze criptomonede, desi e inutil cu un telefon mobil, dar cei care vor pot face asta, insa aplicatiile acestea ofereau aceasta alternativa in cloud la costuri de 12 – 350 de dolari. Se pare ca ar fi existat destule persoane care ar fi platit pentru aceste servicii, compania de securitate informatica de la care vine avertizarea estimand ca 93.000 de utilizatori Android ar fi fost pacaliti sa isi cedeze banii.

Android poate fi protejat impotriva multor tipuri de atacuri, insa acestea care au menirea de a ii pacali pe oameni sa isi cedeze banii sunt extrem de greu de detectat inainte de vreme.