Guvernul Romaniei: Noi Relaxari in Vigoare din 12 Iulie

Guvernul Romaniei a adoptat astazi o hotarare de urgenta care prelungeste perioada starii de alerta din Romania pentru inca o perioada de 30 de zile, insa impreuna cu aceasta decizie vine si una care aduce toate relaxarile noi pe care le puteti vedea mai jos.

“Poate cea mai importantă modificare îi vizează pe cei care au trecut prin boală. Referitor la certificatul de vindecare pentru Covid, până acum acesta era valabil între 14 și 90 de zile; urmează ca valabilitatea lui să fie prelungită la 180 de zile, tocmai că să vină în concordanță cu ordonanța de urgență privind certificatul digital și abordarea europeană.

Deci, în loc de 14 la 90 de zile trecut prin boală o să se prelungească la 180 de zile, deci, va fi valabilă trecerea prin boală 180 de zile. În rest, s-au mai făcut mici și modificări, și am să dau exemple: referitor la organizarea și desfășurarea activității instituțiilor publice sau private de cultură care administrează spații speciale destinate activităților cultural-artistice în aer liber, se permite până la 1.000 de persoane pe scaune; la organizarea de evenimente private – nunți, botezuri – suprafața pe persoană a fost modificată de la 4 la 2 m – ca să fie toate la fel, că aveam unele 2 m, unele 4 m, acum o să fie 2 m pătrați; la organizarea de evenimente private aferente meselor festive, din nou, 2 m în loc de 4; la locurile de joacă pentru copii nu se va mai solicita ca însoțitorii să fie vaccinaţi.

Cam acestea sunt modificările principale care au fost implementate, plus, la exterior la restaurante nu mai este regula de șase persoane la masă, deci, se elimină regula de șase persoane la masă din momentul în care este eliminată și în interior.”