Klaus Iohannis: Anunt Privind Varianta Delta a Coronavirus si Noi Restrictii

Klaus Iohannis a sustinut astazi o declaratie de presa si printre alte subiecte mentionate, presedintele Romaniei a vorbit inclusiv despre tulpina delta a Coronavirus si posibilitatea de a fi anuntate noi restrictii pentru Romani, ceea ce deocamdata nu e luat in calcul.

Klaus Iohannis spune ca vaccinarea trebuie sa fie principala arma de lupta impotriva Coronavirus in momentul de fata si nu impunerea de noi restrictii, ceea ce tot spune Guvernul Romaniei de luni de zile, dar cu toate acestea romanii inca evita sa se vaccinze in numar mare.

“Sincer, nu cred că măsurile restrictive trebuie impuse acum, dar vaccinarea da. Deci, am trecut printr-un an și jumătate de pandemie, și am repetat acest lucru de multe ori, și o să-l repet și acum. Ieșirea din pandemie și prevenirea revenirii pandemiei, că despre asta vorbim acum, stă în vaccinare. La noi vaccinarea este posibilă, vaccinul este disponibil fără programare, fără niciun fel de birocrație. Deci, eu recomand în continuare fiecărui român să se vaccineze dacă nu dorește să ajungă la spital. Atât de simplu este.”