Valeriu Gheorghita: Valul 4 al Coronavirus Vine, ce Trebuie sa faca Romanii

Valeriu Gheorghita spune ca valul 4 al Coronavirus va ajunge in mod sigur si in Romania, problema nefiind “daca” el va ajunge, ci momentul in care va ajunge si cat de mare va fi amploarea cazurilor care vor fi detectate din cauza lui in tara noastra.

Valeriu Gheorghita spune totusi ca romanii ar trebui sa se vaccinese si sa se bucure acum de vara cat inca nu exista restrictii, chiar daca asta practic va facilita raspandirea variantei Delta peste tot, dar e posibil ca din toamna sa vina alte restrictii care sa limiteze din nou viata oamenilor.

“Cred că discuţia asupra valului patru nu este dacă vine, ci când vine şi care va fi amploarea lui. Mi-aş dori să ne înşelăm cu toţii.

În toată această pandemie ne-am dorit ca aceste predicții să nu se adeverească, dar ne uităm la caracteristicile virusologice și la experiența altor țări unde a crescut numărul de cazuri – India, Rusia, Marea Britanie, Spania, Franța, Portugalia, Danemarca, Italia, Grecia.

Recomandarea e să mergem în concediu, e clar că avem nevoie, nu suntem la momentul în care să stăm în casă. Știm cum să ne ferim, ce reguli să respectăm în sensul că nu trebuie să avem grijă de igienă sau să purtăm mască doar pentru că ne cere cineva.”