Raed Arafat: Masura Anuntata pentru Romani in Pandemia COVID-19

Raed Arafat a anuntat in mod oficial o masura foarte importanta care a fost luata de catre Guvernul Romaniei chiar saptamana aceasta in plina pandemie COVID-19, el spunand ca valabilitatea certificatelor verzi de vaccinare este extinsa la 180 de zile pentru romanii vindecati dupa inectare cu Coronavirus.

Raed Arafat spune ca aceasta modificare este facuta pentru a aduce legislatia nationala in concordanta cu cerintele europene cu privire la certificatele digitale verzi, astfel ca vorbim despre un beneficiu pentru cei care s-au vindecat pana acum.

“Poate cea mai importantă modificare îi vizează pe cei care au trecut prin boală. Referitor la certificatul de vindecare pentru Covid, până acum acesta era valabil între 14 și 90 de zile; urmează ca valabilitatea lui să fie prelungită la 180 de zile, tocmai că să vină în concordanță cu ordonanța de urgență privind certificatul digital și abordarea europeană. Deci, în loc de 14 la 90 de zile trecut prin boală o să se prelungească la 180 de zile, deci, va fi valabilă trecerea prin boală 180 de zile.”