WhatsApp: 2 Mesaje OFICIALE Importante pentru iOS, Android

WhatsApp awareness

WhatsApp, cea mai mare platforma de mesagerie din toata lumea cu 2 miliarde de utilizatori activi la nivel global, transmite doua mesaje oficiale foarte importante pentru utilizatorii iOS si Android. Mai exact, cei de la WhatsApp vorbesc in mesajele de mai jos despre faptul ca toti utilizatorii iOS si Android au parte de criptare totala pentru conversatiile pe care le poarta cu orice persoane prin intermediul platformei, ceva despre care oricine ar trebui sa stie acum.

WhatsApp foloseste in primul mesaj de mai jos cateva cuvinte in dialectul yoruba, folosit in principal prin Nigeria, si spune ca mesajele trimise de catre noi sunt criptate total in conversatii. WhatsApp vorbeste de ceva vreme despre faptul ca ofera criptare completa pentru conversatiile noastre, insa doar cand vine vorba despre trimiterea si primirea de mesaje, iar asta pentru ca in restul cazurilor lucrurile nu stau chiar asa, backup-urile nefiind criptate.

WhatsApp: 2 Mesaje OFICIALE Importante pentru iOS, Android

WhatsApp promite sa cripteze comunicatiile in transmisie, dar din pacate dincolo de aceasta situatie lucrurile nu stau la fel de bine, iar backup-urile noastre sunt vulnerabile in fata oricul le descarca. Acest lucru este cunoscut chiar si de catre WhatsApp, iar compania incearca sa rezolve problema pentru ca lucreaza la implementarea in aplicatie a unei functii care va cripta mesajele pe care le salvam in backup-urile incarcate in iCloud si Google Drive, pozele si clipurile video fiind deasemenea incluse.

WhatsApp a pornit inca de acum cateva luni bune o campanie globala prin care incearca sa ii convinga pe oamenii din toata lumea de faptul ca mesajele pe care ei le trimit catre orice fel de prieteni sunt criptate. Desigur ca nu toata lucrea si crede acest lucru, dar asta nu e tocmai o surpriza prea mare avand in vedere ca WhatsApp a fost de multe ori implicata in dezvaluiri care au aratat ca de fapt criptarea nu e tocmai atat de puternica, iar backup-urile sunt vulnerabile.

WhatsApp va continua cu siguranta aceasta campanie si in viitorul nu foarte indepartat, dar mai mult decat atat, va dori mai mult ca sigur sa promoveze si backup-urile criptate, de cand vor aparea.