Guvernul Romaniei: Noua Atentionare Cibernetica privind Retelele Sociale

0

Guvernul Romaniei Atentionare Cibernetica Retelele Sociale

Guvernul Romaniei vorbeste mai jos despre o atentionare importanta privind o problema serioasa de securitate cibernetica in centrul careia stau retelele de socializare, deci ar trebui sa va uitati cu atentie la ceea ce este transmis pentru romani.

“Atenție la notificările primite pe social media. Verificați mereu cât de plauzibilă este informația primită, validați transmiterea ei cu expeditorul, atunci când aveți suspiciuni, și scanați deopotrivă link-ul cu o soluție de securitate, înainte de a face click!
Atacatorii se folosesc de metoda înregistrării unor pagini cu denumiri care să pară a reprezenta sistemul de notificare al unei rețele sociale (ex: Information Pages), pentru a da o imagine de autoritate în ochii celor care interacționează cu postări de tipul celei de mai jos.
În continuare, aveți un exemplu de astfel de cont de Facebook care publică un post de ‘avertizare’ pentru paginile etichetate, cu amenințarea că activitatea paginii va fi suspendată, dacă nu se va ‘verifica identitatea’ prin accesarea unui link plasat strategic în textul postării.
Odată accesat acel link, poate duce la infectarea dispozitivului cu malware, sau, în alte variante, poate duce către un site de phishing unde se cer, de obicei, credențiale de acces la contul de social media. Odată introduse, aceste date intră în posesia atacatorilor, care pot deturna conturile pentru executarea unor activități în scop personal.
Mulțumim încă o dată celor care ne raportează astfel de tentative, pentru a putea alerta utilizatorii din România cu privire la cele mai recente amenințări existente în online!”