Valeriu Gheorghita: Importanta Dezvaluire Inaintea Valului 4

Valeriu Gheorghita are un anunt important inainte ca valul 4 de infectari sa loveasca Romania, coordonatorul CNCAV afirmand ca in baza unui studiu recent facut in Romania s-a determinat faptul ca imunitatea colectiva ar fi cuprinsa intre 40% – 50% din populatie, incluzand si vaccinarile.

Valeriu Gheorghita spune ca acest studiu a dezvaluit faptul ca in orasele mari au existat de 3 ori mai multe persoane infectate decat fata de cifrele oficiale, in orasele mici fiind de 9 ori mai multe, insa singura solutie pentru a impiedica valul 4 sa aduca iar noi restrictii serioase in Romania.

“Ceea ce s-a observat este ca in urbanul mare, de trei ori mai multe persoane au fost depistate ca fiind trecute prin infectia naturala cu SARS CoV-2 decat erau raportate in mod oficial, spre deosebire de urbanul mic unde erau de noua ori mai multe persoane care aveau istoric de trecere prin boala necunoscut conform anticorpilor.

Putem estima ca o persoana care a trecut prin boala, in medie, are un nivel de protectie optim undeva intr-o perioada de sase luni. Dupa sase luni sunt din ce in ce mai multe date care ne arata o scadere a activitatii neutralizante a acelor anticorpi obtinuti ca urmare a trecerii prin boala naturala, fata de varianta Delta. Credem ca imunitatea cumulata, la nivel national este undeva intre 40 – 50 la suta. Aceasta este o evaluare grosiera.”