Guvernul Romaniei: Cainii Folositi pentru Detectarea Coronavirus in Aeroportul Sibiu

0

Guvernul Romaniei caini detectare coronavirus aeroport

Guvernul Romaniei a decis sa aprobe un proiect pilot in Romania prin care perimte folosirea cainilor pentru depistarea infectiei cu Coronavirus in cazul pasagerilor care circula prin aeroportul din Sibiu, ideea fiind una extrem de interesanta.

Guvernul Romaniei desfasoare aici un proiect extrem de interesant care ar putea aduce posibilitatea de detectare a Coronavirus fara ca oamenii sa fie testati in prealabil, dar cei care sunt detectati de catre caini ca fiind infectati vor fi testati pe loc de catre DSP.

“Se aprobă derularea unui proiect pilot pe o perioadă de probă de 60 zile, în incinta Aeroportului Internațional Sibiu la terminalul “Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic “Dr. Aurel Greblea” Sibiu din cadrul Poliției Române.
(2) Pe perioada menționată la alin. (1), toate persoanele care tranzitează terminalul sosiri din incinta Aeroportului Internațional Sibiu, pot fi supuse verificărilor pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine special pregătite.
(3) Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, de către personalul Direcției de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent la nivelul aeroportului.
(4) Testele rapide utilizate în cadrul proiectului pilot sunt asigurate gratuit de către Direcția de Sănătate Publică Sibiu.”