Guvernul Romaniei: A treia Doza de Vaccin ar putea fi Administrata

Guvernul Romaniei treia Doza Vaccin

Guvernul Romaniei, prin prim-ministrul Florin Citu, afirma ca a treia doza de vaccin ar putea fi administrata in Romania persoanelor care au fost deja vaccinate cu ambele doze de ser de la Pfizer BioNTech, cel putin, iar asta din cauza variantelor virale noi care au aparut.

Guvernul Romaniei inca asteapta date suplimentare de la experti pentru a putea lua o decizie in cunostinta de cauza, insa este luata in calcul administrarea celei de-a treia doze, asa ca e de asteptat ca ea sa fie administrata in principal persoanelor varstnice, sau celor din dimeniul medical.

“Este o preocupare pe care și noi o avem. Vom avea mai multe întâlniri cu experții pentru evaluarea datelor științifice publicate la nivel internațional. Sunt câteva categorii de risc care sunt luate în calcul sau sunt avute în vedere, și aici mă refer la persoanele care au un risc foarte expus de expunere, cum este personalul medical și persoanele care sunt vulnerabile.

Vom decide la momentul potrivit dacă se va pune problema să facem o a treia doză. Este un aspect la care suntem foarte atenți iar în perioada următoare vom avea mai multe ședințe de lucru.

Dacă va fi nevoie de o a treia doză, vom folosi aceeași infrastructură. Trebuie făcute anumite update-uri ale softurilor. a declarat Florin Citu la DIGI 24.”