Valeriu Gheorghita: Valul 4 si Anuntul Oficial Ingrijorator

0

Valeriu Gheorghita a facut astazi un anunt oficial foarte ingrijorator cu privire la valul 4 al Coronavirus in Romania, iar asta pentru ca vorbim desore o problema foarte serioasa in tara noastra, numarul saptamanal de cazuri crescand de la o saptamana la alta.

Valeriu Gheorghita spune ca numarul saptamanal de infectari a crescut saptamana trecuta cu 38.9% fata de saptamana anterioara, ceea ce inseamna ca e posibil ca valul 4 sa aiba aici punctul de pornire a infectarilor in masa in Romania.

“Datele din România ne arată că în săptămâna 28 avem o creștere a numărului de cazuri pe săptămână, media cazurilor săptămânale, cu 38,9% față de săptămâna 27, față de săptămâna precedentă. Media cazurilor săptămânale din săptămâna 28 în țara noastră a fost de 56,6 cazuri, spre deosebire de săptămâna 27 în care a fost de 40,7 cazuri.

Cconform raportului săptămânal prezentat de Institutul Național de Sănătate Publică, sunt confirmate 101 tulpini variante virale Delta, ceea ce reprezintă 6% din totalul variantelor de îngrijorare diagnosticate în urmă secvențierilor. S-au efectuat, până la acest moment, până în săptămâna 28 inclusiv, 2.415 secvențieri şi s-au identificat, într-un procent de 75%, variante virale de îngrijorare. Din aceste variante virale de îngrijorare, în valoare absolută 1.817, 101 sunt variante Delta, ceea ce reprezintă 6% din procentul variantelor de îngrijorare din țara noastră, cu 1% în plus față de săptămâna precedentă.”