Romania a Donat 500.000 de Doze de Vaccin Republicii Moldova

Romania Donat 500.000 Doze Vaccin Republicii Moldova

Romania a donat nu mai putin de 500.000 de doze de vaccin impotriva Coronavirus Repulicii Moldova pana in momentul de fata, cea mai recenta transa fiind de 100.620 doze, iar acest ajutor va continua si in urmatoarele luni din partea tarii noastre.

“Am avut onoarea de a participa la Chișinău, alături de ministrul Afacerilor Externe, domnul Bogdan Aurescu, la ceremonia de acordare a unui nou ajutor umanitar Republicii Moldova din partea României. 100.620 doze de vaccin Pfizer-BioNtech vor ajunge în centrele de peste Prut, astfel încât cetățenii moldoveni să poată beneficia de protecția oferită de aceste seruri.
Mă bucur că există continuitate, iar România este alături de autoritățile de la Chișinău, de medici și cetățeni. Am luptat împreună în spitale și ne-a preocupat să știm că cei din linia întâi sunt în siguranță. Am reușit anul trecut să trimitem în Republica Moldova echipamente medicale de protecție și medicamente.
După întâlnirea președintelui Klaus Iohannis cu doamna președinte Maia Sandu de la sfârșitul anului trecut, autoritățile de la București au arătat că își doresc să sprijine Republica Moldova în demersul privind începerea campaniei de vaccinare. De atunci am livrat peste 500.000 de doze de vaccin anti-covid și ne dorim ca cetățenii să se vaccineze într-un număr cât mai mare și să punem capăt acestui capitol neplăcut din viața noastră.
Știm că vaccinarea este singura metodă care ne va permite să încheiem această perioadă, iar vaccinurile sunt sigure și eficiente!
România și Uniunea Europeană vor continua să sprijine cu maximă solidaritate toate demersurile pe care Republica Moldova le face pentru a-și proteja cetățenii.”