Planeta Venus: Descoperire INCREDIBILA Realizata in Premiera

Planeta Venus noapte

Planeta Venus are dezvaluita astazi o noua descoperire impresionanta care ne dezvaluie inca putin din multele necunoscute care exista in legatura cu cea mai apropiata planeta fata de Pamant. Multumita unei sonde spatiale japoneze, oamenii de stiinta au reusit sa descopere pentru prima oara care este starea vremii noaptea pe planeta Venus, o necunoscuta care pana in momentul de fata a ridicat foarte multe semne de intrebare pentru oamenii de stiinta.

Planeta Venus a avut aceasta descoperire realizata multumita unei sonde spatiale numita Akatsui, ea fiind in orbita planetei inca din anul 2015, insa abia acum au fost finalizate cercetarile privind starea vremii pe timp de noapte. Avand in vedere ca planeta Venus se afla la o distanta suficient de mare fata de soare pentru ca viata s apoata supravietui, ea are inclusiv fenomene meteorologice in atmosfera, dar pana acum nimeni nu stia ce se intampla noaptea acolo.

Planeta Venus: Descoperire INCREDIBILA Realizata in Premiera

Planeta Venus noapte vreme
Norii vazuti in lumina infrarosie pe planeta Venus. FOTO: Inamura.

Planeta Venus a avut miscarile norilor analizate in lumina infrarosie pentru a se descoperi informatii despre starea vremii noaptea, iar cum noaptea dureaza 120 de zile pamantene, misiunea a fost complicata. Partea intunecata pe care o are planeta Venus nu putea fi studiata de pe Pamant, ci doar cu o sonda spatiala, insa chiar si asa, abia recent au putut fi analizate imaginile trimise de ea pentru a se observa felul in care se misca norii in atmosfera planetei pe timp de noapte.

“Modelele de nor la scară mică din imaginile directe sunt slabe și deseori nu se pot distinge de zgomotul de fundal. Pentru a vedea detalii, trebuia să suprimăm zgomotul. Ceea ce este surprinzător este că acestea merg în direcția opusă omologilor din timpul zilei. O astfel de schimbare dramatică nu poate avea loc fără consecințe semnificative. Această observație ne-ar putea ajuta să construim modele mai precise ale sistemului meteorologic venusian, care, sperăm, va rezolva câteva întrebări de lungă durată, fără răspuns, despre vremea venusiană și probabil vremea de pe Pământ.”

Planeta Venus are formatiuni noroase de mici dimensiuni, insa marea uimire a venit de la vanturile care circula intre polii planetei, acestea deplasandu-se intr-o directie opusa celor din partea luminata a planetei. Desi inca nu exista o explicatie pentru ceea ce se intampla in atmosfera de pe planeta Venus, oamenii de stiinta sunt totusi convinsi ca exista un impact major din cauza felului in care se misca fluxurile de aer intre soli, dar e nevoie de mai multe observari pentru a putea explica tot.

Planeta Venus inca ascunde foarte multe mistere fata de omenire, iar asta pentru ca partea sa intunecata e foarte greu de monitorizat, iar acolo ar putea fi descoperite multe secrete extrem de interesante.