Vodafone: Mesajul Oficial, ce le Transmite Clientilor Romani

Vodafone scadere

Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii din Romania, avand o acoperire extinsa in intreaga tara si o infrastructura pe masura pretului abonamentelor pe care operatorul le vinde in tara noastra. Vodafone lucreaza de ceva vreme si la o retea 5G pe care o extinde incet, proiectul fiind cel mai probabil tinut in loc de amanarea licitatiei pentru frecventele 5G, insa cand a fost prezentat oficial, operatorul prezenta o retea capabila sa ofere viteze de pana la 1 Gbps.

Vodafone demonstra atunci ca are o retea capabila sa le ofere clientilor din toata Romania experiente de acest gen si a fost primul grup de telecomunicatii care a avut o asemenea realizare, intre timp lucrurile schimbandu-se totusi cu infrastructura sa. Desi Vodafone demonstra la prezentarea infrastructurii 5G din Romania ca reteaua sa ar fi capabila sa ofere viteze de pana la 1 Gbps, cifrele oficiale sunt injumatatite si ea ajunge doar pana la 500 Mbps.

Vodafone: Mesajul Oficial, ce le Transmite Clientilor Romani

Vodafone scadere 5G

Vodafone le spune clientilor ca in utilizare aobisnuita vor obtine practic doar jumatate din viteza pe care Orange o poate oferi clientilor sai, pana la 1.2 Gbps, si este cam egal cu DIGI Romania, care promite sa ofere ceva similar, lucru confirmate si in testele lor. Practic, reteaua 5G a celor de la Vodafone este capabila sa ofere viteze de internet mobil doar putin peste duble fata de cele 4G, iar asta e departe de ceea ce poate oferi tehnologia, si poate de ceea ce se astepta multa lume.

Vodafone are o retea 4G foarte buna si ofera viteze mari de internet pentru clientii sai prin intermediul ei, astfel ca unii dintre cei care vor trece de la 4G la 5G probabil ca nu vor vedea prea mari diferente dupa schimbare. Un client care are viteze de peste 100 Mbps acum, nu prea va vedea mare lucru dupa trecerea la 5G decat daca se joaca intens si vrea latente mici, sau urmareste continut 4K pe YouTube, ori descarca fisiere mari, dar in navigare web, sau folosirea retelelor sociale, diferenta va fi cam nula.

Vodafone continua totusi sa-si extinda reteaua 5G in Romania si probabil ca va oferi viteze de internet mai bune, dar deocamdata ele sunt limitate la 500 Mbps pentru clientii care aleg abonamentele RED de la operator.