WhatsApp: Anuntul Facebook care Surprinde Foarte Multa Lume

WhatsApp interpunere

WhatsApp este cea mai mare platforma de mesagerie din intreaga lume, iar in cazul in care nu ati stiut acest lucru, ea este detinuta de catre cei de la Facebook, acest lucru fiind la baza multor probleme si scandaluri din ultimii ani. Facebook a spus in repetate randuri, la fel ca si WhatsApp, ca platforma este una sigura, care are mesaje criptate, ca ele nu pot fi interceptate, dar totusi compania americana poate sa controleze ceea ce se transfera prin serverele sale.

WhatsApp a fost zilele trecute in centrul unui scandal urias din cauza unor mesaje trimise catre diversi utilizatori din Australia prin care li se spunea ca se vor inchide supermarket-urile ca parte a carantinarilor zonale din cauza Coronavirus. Ei bine, informatiile erau false, iar autoritatile au inceput sa puna presiune pe Facebook din cauza a ceea ce se intampla in cadrul WhatsApp, compania americana spunand ca lucreaza la limitarea raspandirii acestor informatii false.

WhatsApp: Anuntul Facebook care Surprinde Foarte Multa Lume

WhatsApp nu ar trebui sa aiba mecanisme care sa-i permita companiei Facebook sa impiedice raspandirea de informatii de orice fel, daca mesajele ar fi intr-adevar criptate si nu ar putea fi citite de catre cineva. Singura solutie pentru a preveni raspandirea unor mesaje de acest gen ar fi blocare aconturilor de pe care ele sunt distribuite, insa Facebook nu spune clar ce face pentru a impiedica distributia de informatii false prin WhatsApp, asa ca nimeni nu stie in realitate ce se intampla.

“New South Wales Health a emis un avertisment cu privire la dezinformarea care circulă pe WhatsApp, care susține că supermarketurile din Sydney vor închide ca parte a blocării în curs, proprietarul Facebook declarând că lucrează pentru a limita răspândirea dezinformării în aplicația sa de mesagerie privată.”

WhatsApp transmite de cateva saptamani bune mesaje prin care le spune oamenilor din intreaga lume faptul ca mesajele pe care ei le trimit, sau le primesc, sunt 100% criptate si sigure in cadrul platformei sale. Compania pune foarte mare accent pe acest lucru din cauza numeroaselor discutii legate de faptul ca WhatsApp poate avea mesajele interceptate, iar Facebook da de inteles ca are solutii pentru a controla distributia de informatii.

WhatsApp este una dintre cele mai mari platforme de mesagerie din intreaga lume, ea fiind folosita de miliarde de oameni in momentul de fata, insa cat de sigure sunt, sau nu, mesajele trimise prin ea, este greu de spus.