Android: AVERTISMENT Serios pentru Toti Oamenii cu Telefoane

Android vulturAndroid vultur

Android este iar in centrul unui avertisment extrem de serios care vizeaza toti oamenii care au telefoane ce folosesc acest sistem de operare, iar ea este una pe care nu ar trebui sa o treci cu vederea. Mai exact, cei care au telefoane cu sistem de operare Android sunt avertizati in legatura cu un nou tip de malware care a primit denumirea Vultur de la cei care l-au descoperit, iar asta din cauza modului in care a fost gandit pentru a fura datele din dispozitive.

Android este cel mai folosit sistem de operare pentru telefoane mobile din toata lumea, peste 3 miliarde de terminale fiind active si folosind-ul in momentul de fata, conform datelor de la Google. Acest nou malware numit Vultur este gandit pentru a extrage din cat mai multe dintre ele date cu privire la conturile bancare, informatiile personale, si chiar mai mult decat atat, totul fiind facut prin tehnici de manipulare a utilizatorilor sa ofere acces la date.

Android: AVERTISMENT Serios pentru Toti Oamenii cu Telefoane

Android este vizat de un malware foarte complex si foarte periculos pentru ca principala sa metoda de a fura datele vizeaza inregistrarea activitatii de pe ecran in paralel cu logarea tuturor apasarilor de taste. Malware-ul este ascuns in diverse aplicatii care au fost publicate in Google Play Store pentru orice fel de telefoane si tablete Android, el fiind eliminat intre timp, dar utilizatorii care au fost infectati nici macar nu stiu ce se intampla de fapt in telefoanele lor.

Android este vizat de aceasta problema serioasa pentru ca exista foarte multi oameni care folosesc telefoane si tablete cu acest sistem de operare, dar si pentru ca ei pot fi foarte usor pacaliti. Inregistrarile video care sunt facute de catre malware-ul pentru Android sunt trimise in serverele hackerilor pentru a fi analizate, iar toate informatiile inregistrate sunt folosite pentru a fura conturi bancare, conturi de socializare si nu numai.

Android nu are vreo masura de protectie predefinita implementata pentru a proteja utilizatorii de probleme de acest gen, asa ca oamenii trebuie sa se fereasca singuri de asemenea batai de cap.