Orange: Cumpararea Telekom este Aprobata de UE cu o Conditie

Orange cesiune

Orange a reusit sa convinga Comisia Europeana sa ii permita sa cumpere divizia de servicii fixe a celor de la Telekom, tranzactie care a fost negociata si agreata in 2020, dar care abia acum a primit aprobarea. Multumita acestei aprobari, cei de la Orange pot cumpara divizia de servicii fixe a celor de la Telekom, insa cu o foarte importanta conditie care vizeaza vanzarea participatiei pe care ar fi obtinut-o in divizia de servici imobile a competitorului sau.

Orange a incercat destul timp sa ajunga la un acord cu Telekom pentru a putea cumpara divizia sa de servicii fixe, iar ceea ce vedem acum este o finalizare a acestui proces, care va fi destul de complicat. Comisia Europeana va permite cumpararea diviziei de servicii fixe a celor de la Telekom de catre Orange doar daca grupul francez va ceda actiunile sale catre grupul OTE, o subsidiara a Deutsche Telekom, de la care cumpara divizia de servicii fixe.

Orange: Cumpararea Telekom este Aprobata de UE cu o Conditie

Orange va cesiona actiunile sale catre OTE pentru ca OTE este actionarul majoritar al diviziei de servicii mobile a celor de la Telekom, iar asa se elimina problemele de concurenta care ar fi aparut. Cedand acele actiuni, Orange nu va mai detine ceva in divizia de servicii mobile a Telekom, deci nu va avea acces la informatii sensibile, ca actionar, cu privire la activitatea pe care o desfasoara unul dintre principalii sai concurenti de pe piata de telecomunicatii.

Orange ar trebui sa finalizeze in toamna achizitia diviziei de servicii fixe a celor de la Telekom, insa o companie separata va fi facuta pentru a prelua totul, iar grupul francez va fi actionar majoritar acolo impreuna cu statul roman. Comisia Europeana nu a spus ceva cu privire la statul roman si participatia pe care o va avea la divizia de servicii mobile a Telekom, astfel ca nu va pierde actiunile, insa Orange va trebui sa pastreze exclusiv divizia de servicii fixe.

Orange va incerca sa finalizeze cat mai repede achizitia diviziei de servicii fixe a celor de la Telekom, iar asta pentru a obtine intr-un final acces la vasta sa inrastructura fixa din toata tara.