Valeriu Gheorghita: Avertizarea Romanilor Privind Valul 4

Valeriu Gheorghita Avertizarea Romanilor Valul 4

Valeriu Gheorghita a emis o atentionare foarte importanta pentru toti romanii din toata tara din cauza valului 4 al Coronavirus, acesta generand deja cresteri ale numerelor zilnice de cazuri noi, coordonatorul CNCAV afirmand ca in septembrie s-ar putea ajunge la 1500 de cazuri noi zilnic.

Valeriu Gheorghita a spus ca aceasta estimare depinde de numarul de persoane care vor fi vaccinate pana atunci, insa dupa cum arata situatia, cand deja suntem la aproape 300 de cazuri noi zilnic la inceput de august si foarte putine vaccinari, e posibil ca acea cifra sa fie depasita.

“În ultimele două săptămâni se constată o ușoară creștere a mediei cazurilor pe fiecare săptămână. Practic dacă ne uităm în ultimele două săptămâni, pe grupe de vârstă, constatăm că sub 40 de ani există o creștere importantă, chiar de circa 120%, a numărului de cazuri.

În perioada următoare observăm o creștere progresivă, lentă, a numărului de cazuri, însă această predicție ne arată că e posibil, la jumătatea lunii septembrie, să ajungem la un număr mult mai mare de cazuri. Se estimează chiar peste 1.500 de cazuri raportate în fiecare zi, însă acest lucru depinde foarte mult de numărul de persoane care vor fi imunizate până la acel moment.”