Guvernul Romaniei: Certificatele COVID-19 Necesare pentru Tranzitul Granitelor

Guvernul Romaniei Certificatele COVID-19 Tranzitul Granitelor

Guvernul Romaniei le reaminteste romanilor din toata tara faptul ca incepand cu data de 13 august certificatele COVID-19 vor deveni obligatorii pentru a se putea tranzita granitele Uniunii Europene, astfel ca vechile certificate de vaccinare nu vor mai putea fi folosite.

Guvernul Romaniei spune ca aceasta prevedere este stipulata in regulamentul Uniunii Europene care a stabilit felul in care pot fi folosite certificatele COVID-19, deci daca veti calatori aveti nevoie de unul pentru a scapa de carantina, daca sunteti testati, vaccinati, sau vindecati in ultimele 6 luni.

„Vă reamintim faptul că începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conțin un cod QR și care pot fi eliberate foarte ușor accesând site-ul oficial.

Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat.

Aceste prevederi sunt stipulate în Regulamentul UE 953/2021 și sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu și pentru activitățile desfășurate în interiorul teritoriului national al României.”