Romania: Situatiile Speciale de Vaccinare Impotriva SARS-CoV-2

0

Romania Situatiile Speciale de Vaccinare Impotriva SARS-CoV-2

Situatiile speciale de vaccinare in cazul carora poate fi facuta vaccinarea impotriva SARS-CoV-2 sunt prezentate mai jos de catre autoritatile din Romania si vorbim despre o serie de prevederi privind distanta intre doze si nu doar atat.

“Vaccinarea împotriva COVID-19 în situații speciale ‼️
Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a emis o nouă instrucțiune privind vaccinarea în situații speciale.
Conform prevederilor regăsite în acest document, în cazul în care o persoană dezvoltă infecție cu SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19, aceasta va putea fi vaccinată după vindecare, prin continuarea schemei de vaccinare, fără reluarea primei doze de vaccin.
În conformitate cu rezumatul caracteristicilor produsului (RCP), intervalul maxim de administrare între doza 1 și doza 2 este următorul:
pentru vaccinul Pfizer BioNTech – până la 42 de zile;
pentru vaccinul Moderna – până la 42 de zile;
pentru vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) – până la 12 săptămâni.
Important! În situația depășirii intervalelor menționate anterior, beneficiarul se va putea prezenta direct în centrul de vaccinare, fără programare prealabilă, pentru administrarea celei de a doua doze.
Devansarea dozei a doua este permisă doar în situații speciale, justificate medical, respectiv:
pentru vaccinul Pfizer BioNTech – intervalul minim între cele două doze este de 19 zile;
pentru vaccinul Moderna – intervalul minim între cele două doze este de 25 de zile;
pentru vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) – intervalul minim între cele două doze este de 28 de zile.
Atunci când o persoană prezintă reacție anafilactică după administrarea primei doze, schema de vaccinare va fi continuată, la cel puțin 4-8 săptămâni, cu un vaccin fabricat după o tehnologie diferită.
Schema completă de vaccinare împotriva COVID-19 se realizează cu același tip de vaccin, însă în situații speciale, apărute după prima doză, se recomandă administrarea unui alt tip de vaccin împotriva COVID-19 fabricat după o tehnologie diferită.”