WhatsApp: AMENINTAREA Reala pentru Miliarde dintre Telefoane

WhatsApp perturbari

WhatsApp este cea mai mare platforma de mesagerie de pe intreaga planeta, ea fiind folosita de miliarde de oameni fara intrerupere, insa din pacate devine o amenintare reala pentru toata lumea. Mai exact, platforma WhatsApp este folosita tot mai des de catre diverse grupuri pentru a raspandi malware, a executa atacuri de tip phishing, dar si multe altele, iar expertii in securitate informatica de la Kaspersky vorbesc despre toate aceste probleme intr-un studiu recent.

WhatsApp este de ceva vreme in centrul unei varietati de probleme, insa acum a devenit o reala amenintare pentru miliardele de utilizatori din intreaga lume, sau cel putin asta ne spune Kaspersky. Compania rusa le transmite oamenilor sa fie extrem de atenti la ce mesaje primesc de la entitati necunoscute si sa nu se lase pacaliti de cele care vin cu informatii despre livrari de colete sau plati online pentru diverse produse pentru ca sunt atacuri de tip phishing.

WhatsApp: Amenintarea Reala pentru Miliarde dintre Telefoane

WhatsApp este folosita in masa de catre grupuri care vor sa le fure oamenilor banii pentru ca exista atat de multi oameni care utilizeaza platforma de mesagerie in diverse zone de pe glob. Aceasta popularitate motiveaza executarea atacurilor de acest gen prin intermediul WhatsApp in momentul de fata, iar numarul lor este in continua crestere pentru ca in mod constant sunt raportate probleme de acest gen in intreaga lume, de catre diverse companii specializate in securitate informatica.

“La fel ca în trecut, observăm că atacatorii profită de noile tendințe și perturbări pentru a fura bani și acreditări, fie că este vorba de un utilizator în creștere de mesageri sau de o problemă continuă cu livrarea e-mailului în mijlocul unei pandemii. Schemele de spam și phishing sunt încă unele dintre cele mai eficiente modalități de a lansa atacuri de succes, deoarece joacă pe emoțiile umane. Cel mai bun lucru pe care îl pot face utilizatorii este să fie atenți la orice e-mailuri neașteptate și să fie foarte atenți când faceți clic pe orice atașamente sau linkuri de e-mail – accesați direct site-ul web.”

WhatsApp nu poate face nimic pentru a opri atacurile de acest gen deoarece ele sunt sustinute de catre naivitatea oamenilor care sunt pacaliti de catre cei care le desfasoara fara oprire, din pacate. E improbabil ca atacurile de acest gen sa se opreasca atat timp cat exista oameni care sa fie pacaliti si carora sa le fie furate datele, astfel ca toate avertismentele raman in zadar deoarece oamenii nu stiu cum sa se protejeze singuri impotriva atacurilor.

WhatsApp ii avertizeaza pe oameni sa fie extrem de atenti la ceea ce se intampla, dar probabil ca e nevoie de mai multe campanii pentru ca lumea sa invete cum sa se comporte.