Netflix: Anuntul Neasteptat, ce Era Greu de Crezut cu Ani in Urma

Netflix impartire

Netflix este de departe cea mai mare platforma de streaming video la cerere, iar astazi aflam ceva ce parea greu de conceput acum cativa ani, dar care incetul, cu incetul, a devenit o realitate. COnform analizelor facute de catre companii specializate pe platforme de streaming video la cerere, se pare ca Netflix are 40% din biblioteca de continut din SUA ocupata doar cu titluri care sunt creatii proprii, adica au fost finantate de catre platforma si nu sunt licentiate.

Netflix a pornit pe un drum cu totul diferit, compania americana neavand la inceput abslut nimic propriu, dar iata ca atatia ani mai tarziu lucrurile stau complet diferit, iar asta e o veste grozava. Netflix are mii, peste mii, de filme, seriale, documentare, desene animate, etc, disponibile pentru abonatii sai, iar a avea 40% din biblioteca ocupata doar cu creatii proprii este ceva care nu e valabil intr-o maniera similara la alte platforme, comparand numarul total de titluri.

Netflix: Anunt Neasteptat, Era Greu de Crezut cu Ani in Urma

Netflix a vestit zeci de miliarde de dolari in creatii proprii in ultimii ani, trecand de 10 miliarde de dolari investiti anual chiar inca de acum cativa ani de zile, iar investitiile sale masive continua in aceasta perioada. Desigur ca biblioteca de continut din SUA este cea mai mare pe care Netflix o are oriunde in lume, iar o parte din continutul oferit acolo nu este disponibil si in alte piete, dar chiar si asa, realizarea este una foarte importanta, ce parea imposibila acum cativa ani.

Netflix isi face un obiectiv din a avea cat mai multe creatii proprii disponibile pentru clienti, creatii pe care le licentiaza si la alte platforme, uneori la schimb cu continut original disponibil la acelea. Tot acest continut original pe care Netflix il face este o foarte importanta moneda de schimb pentru a aduce si mai mult continut care in mod normal ar fi foarte scump, asa ca numarul tot mai mare de creatii proprii este o veste excelenta pentru toti abonatii sai.

Netflix evita sa dea cifre oficiale cu privire la ceea ce are in biblioteca, insa cei care analizeaza tot continutul ne dezvaluie adevaratele surprize care inca sunt ascunse in cea mai mare platforma de streaming video la cerere.