Huawei: Decizia IMPRESIONANTA Anuntata de Companie

Huawei fortare

Huawei a fost la un moment dat al doilea cel mai mare producator de telefoane din intreaga lume, iar acum este unul dintre cele mai mari grupuri IT de pe planeta, dar care nu mai vinde prea multe telefoane. Caderea Huawei nu a fost una similara cu cea inregistrata de Nokia, adica nu a fost o problema de a nu mai produce telefoane pe care clientii sa le doreasca, ci a fost o problema generata de catre SUA, care a impus o serie de sancriuni dure.

Huawei a luat totusi o decizie extrem de importanta in tot acest context, iar pentru unii ea ar putea parea neasteptata, dar in realitate ea este doar bazata pe spiritul de lupta pe care-l are compania. Mai exact, cei de la Huawei au decis sa nu renunte la divizia care produce smartphone-uri, iar in loc sa ingenuncheze in fata presiunii americanilor, isi concentreaza eforturile pe dezvoltarea industriei din China care produce chip-uri pentru telefoane si PC-uri.

Huawei: Noua Decizie IMPRESIONANTA cu care a Surprins Lumea

Huawei are parteneri in China care pot produce procesoare, sau diverse alte componente pentru telefoanele sale, insa din pacate ele sunt mult, mult, inferioare celor care pot fi fabricate de catre companiile americane. Producatorii din China nu se ridica la acelasi nivel tehnologic precum companiile americane, coreene, sau taiwaneze iar Huawei vrea sa le ajute sa evolueze astfel incat sa poata colabora cu ele pentru a fabrica telefoane de ultima generatie.

“Cea mai mare dificultate pentru noi în prezent este pe telefoanele mobile. Știm că [pentru a produce] telefoane cu dimensiuni mici și consum redus de energie necesită tehnologie avansată. Huawei poate face designul, dar nimeni nu ne poate ajuta să producem. Suntem blocati. Huawei își va păstra existența în sectorul telefoniei mobile. Mă aștept ca pe măsură ce crește capacitatea de fabricare a cipurilor, Huawei să revină pe tronul smartphone-ului. Sper că ziua în care China este capabilă să producă jetoane poate veni mai repede. Până în acea zi, sectorul va exista și vom încerca să ne păstrăm și să dezvoltăm tehnologiile noastre, pentru a ne asigura că suntem capabili să realizăm telefoane competitive. a afirmat Guo Ping”

Huawei vrea sa revina pe “podiumul” producatorilor de telefoane, iar avand in vedere ca sanctiunile impuse de catre SUA nu vor disparea prea curand, singura sansa de a-si indeplini obiectivul are la baza colaborarea cu companii chinzesti. Desigur ca va fi nevoie de cativa ani de invstitii sustinute in acestea pentru a le aduce la nivelul Samsung, TSMC, Qualcomm, insa daca va reusi, atunci va putea sa revina iar la vanzari de sute de milioane de telefoane anual.

Huawei isi propune sa faca investitii serioase in partenerii sai pentru a avea succes, iar aceasta este, pana la urma, o veste excelenta pentru noi toti deoarece revenirea sa in top ar genera mai multa presiune pe ceilalti producatori.