Orange: Anunt Oficial cu o Surpriza ce Include si RCS & RDS

Orange latenta

Orange este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii din Romani, avand peste 10 milioane de clienti ai serviciilor fixe si mobile, iar in urmatoarele saptamani se pregateste sa finalizeze achizitia diviziei fixe Telekom. Pana atunci, cei de la Orange au decis sa prezinte, in aceasta pagina, o certificare oferita de catre Ookla pentru performantele pe care le-ar oferi pentru clientii care ii folosesc serviciile de internet fix in Romania.

Orange obisnuieste sa publice informatii de acest gen in mod regulat de vreun an incoace si totul pentru a arata cat de bune sunt serviciile sale, dar si cat de bune sunt de fapt si cele ale RCS & RDS. Ookla, compania care detine Speedtest, spune ca Orange a fost grupul de telecomunicatii declarat “castigator” intr-o verificare a vitezelor de internet fix oferite in Romania, insa cei de la RCS & RDS n-au fost departe si chiar au depasit grupul francez in anumite teste.

Orange: Anunt Oficial cu o Surpriza ce Include si RCS & RDS

Orange latenta internet fix

Orange se lauda ca are cel mai rapid internet din Romania, cu viteze de download care ajung pana la 655.93 Mbps in medie, fiind urmata de RCS & RDS cu viteze de pana la 614.86 Mbps, restul fiind departe. In ceea ce priveste vitezele de upload, sau latentele medii, Orange e depasita de RCS & RDS, chiar cu o latenta de 2.5 ori mai mare, dar mai mare e diferenta intre testele facute pentru infrastructurile lor, aici ea fiind de 20x, per total.

Orange se lauda cu viteze de download maxime in urma a 33.000 de teste facute in primele 6 luni din 2021, in timp ce in cazul RCS & RDS s-au inregistrat 654.939 teste in aceeasi perioada. In ciuda diferentei intre numarul de teste, Ookla explica de ce a plasat Orange ca si castigator, accentul cel mai mare fiind puse pe vitezele de download, nu pe upload si latente, pentru ca oamenii resimt in principal vitezele de descarcare cand folosesc internetul.

Orange are fara discutie cea mai buna retea de telefonie mobila din Romania, dar cand vine vorba despre internetul fix, e cam greu de comparat corect diferentele cu atat de mari discrepante intre testele facute.