Romania: Vaccinarea in Scoli va fi Posibila din Aceasta Toamna

Romania Vaccinarea in Scoli va fi Posibila din Aceasta Toamna

Vaccinarea in scolile din Romania va fi posibila incepand cu aceasta toamna conform unor informatii ale ministrului sanatatii, Ioana Mihaila, acest proces fiind unul care se va desfasura in unitatile educationale in care exista cabinete medicale existente.

In unitatile de invatamant in care nu exista cabinete medicale dedicate, vaccinarea va putea fi facuta folosindu-se caravane mobile, iar procesul in sine nu e tocmai nou, in trecut facandu-se vaccinari in masa in scolile din Romania, dar impotriva altor boli.

“Deja au fost, împreună cu Ministerul Educaţiei, nominalizate persoane de contact în fiecare şcoală care iau legătura, pe de o parte, cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică şi implicit ai centrelor de vaccinare, pe de altă parte, cu clasele şi cu părinţii, tocmai pentru a organiza campanii de informare şi pentru a pune în legătură specialiştii cu părinţii pentru a avea o informare corectă asupra beneficiilor vaccinării la copil. Pe de altă parte, referitor la vaccinarea în şcoli, avem trei tipuri de vaccinare pe care plănuim să le desfăşurăm în şcoli.

Acolo unde se poate şi unde există cabinete medicale şcolare, medic şcolar şi dotare corespunzătoare, la nivelul acelor cabinete se pot organiza centre de vaccinare. Acolo unde infrastructura sau personalul nu permit organizarea, în acele cabinete se poate solicita caravană mobilă prin mobilizarea unei echipe de la centrele de vaccinare.”