Guvernul Romaniei: Mesaj Alarmant al Medicilor catre Romani

0

Guvernul Romaniei Mesaj Alarmant Medicilor Romani

Guvernul Romaniei transmite astazi un mesaj foarte important pentru milioanele de romani din toata tara, el venind de la medicii care lucreaza in aceasta perioada in spitale si primsc tot mai multi romani infectati cu varianta Delta a Coronavirus.

Guvernul Romaniei incearca sa convinga un numar cat mai mare de romani sa se vaccinze impotriva Coronavirus, in aceasta perioada pentru ca numarul de infectari zilnice a depasit deja 1500 de persoane si urmeaza sa mai creasca in septembrie.

“Mesajul medicilor: Nu vă jucați cu viața!
Familii întregi, chiar cu bebeluși, ajung în spitale. Vin în ultimul stadiu al bolii.
Secțiile de terapie intensivă Covid din București sunt pline non-stop, iar tendința este ca la spital să ajungă familii întregi, inclusiv cu bebeluși de o lună.
Mai grav este că, acum, în valul 4, familii întregi, de la bebeluși de o lună până la adolescenți de 16-17 ani, împreună cu părinții lor, au nevoie de internare. Și cei mai mulți sunt nevaccinați.
În ultimele zile au început să vină familii întregi, toți cu Covid, niciunul nu e vaccinat, nici cei care puteau, nici cei cu factor de risc.
Ajung să-și infecteze toată familia sau se infectează simultan și ajung la noi internați. Avem și nou născuți, în jur de 3 – 4 luni.
Ajung în ultimul stadiu al bolii. Dacă vin după 8-9 zile și vin cu insuficientă respiratorie și ajung direct la ATI, sunt greu de tratat. Dacă măcar ar veni în primele zile ale bolii i-am ajuta mai mult.
Din nefericire iau medicamente după ce au citit pe net, pe site-uri anti-vaccinare sau de tratamente naturiste și pe lângă faptul că nu-i ajută cu nimic îi mai supun și la efecte adverse. Parcă trăim într-un film absurd, o luăm de la capăt cu observațiile.
Mesaj mai direct că acesta nu există: nu vă jucați cu viața voastră sau a familiilor voastre, că o să veniți într-un moment în care să nu mai putem face nimic pentru voi.
Conf. Univ. Dr. Simin Aysel Florescu, Medic Primar Boli Infecțioase, Epidemiologie, cu experiență de peste 20 ani în tratarea bolilor infecțioase și epidemiologice, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Victor Babeș” din București”