Valeriu Gheorghita: Situatia Grava din Romania in Valul 4

Valeriu Gheorghita Situatia Grava Romania Valul 4

Valeriu Gheorghita a vorbit despre situatia tot mai grava din Romania in plin val 4 de infectari cu noul Coronavirus, iar asta pentru ca lucrurile un merg in cea mai buna directie in momentul de fata, cu tot mai multe infectari cu varianta Delta, care urmeaza sa devina dominanta.

Valeriu Gheorghita a spus ca ne putem astepta ca saptamana viitoare varianta Delta a Coronavirus sa devina dominanta in Romania, dar din pacate si peste 50% dintre ele ar urma sa fie fara un istoric de infectie, adica persoane nu stiu unde s-au infectat, iar asta indica o transmitere comunitara.

“Este greu de spus care va fi amploarea valului 4. Ne uităm la datele raportate zilnic și anume că suntem pe o creștere importantă a numărului de cazuri. Ieri am avut peste 1300 de cazuri noi de infectare. Ne așteptăm ca zilele următoare numărul acesta să fie în creștere, ca urmare a faptului că varianta Delta devine dominantă, inclusiv în România.

Raportul transmis de INSP ne arată că în 44 % din cazurile cu varianta Delta de pe teritoriul României nu există un context epidemiologic particular, și anume călătorie în afara țării sau contact cu persoane cunoscute cu varianta Delta, ceea ce denotă o transmitere comunitare și o dobândire a acestei infecții pe teritoriul României. Săptămâna viitoare va depăși 50%, fapt pentru care vom pute spune că varianta Delta a devenit dominantă și în România.”