Guvernul Romaniei: Avertismentul pentru Milioane de Romani

Guvernul Romaniei Avertismentul pentru Milioane de Romani

Guvernul Romaniei transmite astazi un avertisment extrem de serios pentru milioane de romani din toata tara, iar asta pentru ca aduce in discutie drama unui tanar care s-a externat la cerere direct de la ATI, fiind infectat cu SARS-CoV-2, pentru a pleca acasa.

Guvernul Romaniei ne spune, prin CNCAV, ca tanarul a decedat in doar o ora de la externarea din spital din cauza situatiei grave in care se afla, insa cum a fost convins sa ia o asemenea decizie direct de pe patul ATI este probabil cel mai mare mister.

“Nu vă jucați cu viața!
Vă rugăm: aveți încredere în medici!
Tânărul de 34 de ani pe care îl prezentam săptămâna trecută într-un scurt video a murit.
“Ignorând în totalitate sfaturile medicale ale colegilor de pe ATI și ale colegilor de pe secția de Boli Infecțioase, pacientul a părăsit, ieri după amiază – spre seară, incinta unității noastre, spunându-ne că va sta în Timișoara, pentru a fi aproape de spital. Cred că rudele dumnealui l-au dus la Igris, la 60 de kilometri distanță, iar pe drum, din cauza riscului la transport, probabil a făcut o embolie pulmonară, iar medicii de pe ambulanța care a ajuns la el nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.
Pacientul nu era într-o stare bună pentru a pleca din spital.
Pe această cale atragem atenția și rugăm inclusiv coronascepticii să aibă încredere în cadrele medicale. Noi nu ne putem opune dorințelor pacienților, dar e important să aibă încredere în medici.
De exemplu, am avut ieri un pacient cu 51% saturație de oxigen care a refuzat oxigenul în dublă sursă, punându-și în pericol starea de sănătate.” prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara
În urmă cu o săptămână, de pe patul de spital, același tânăr ne povestea cum a fost la un pas de moarte din propria inconștiență. Spunea că n-a crezut în existența virusului, iar când a fost confirmat, s-a tratat singur zile în șir cu vitamine. A decis să meargă la spital abia când n-a mai putut respira și a fost internat direct în Terapie Intensivă, unde aproape 3 saptamâni a stat intubat. Avea un grad de afectare pulmonară de 80%.
O poveste foarte tristă și adevărată.
Vă rugăm: aveți încredere în medici.”