Romania: Restrictiile Reimpuse din Cauza Exploziei de Cazuri

Romania Restrictiile Reimpuse Cauza Exploziei Cazuri

Romania trece printr-o explozie de cazuri noi de Coronavirus in plin val 4 de infectari, iar asta pentru ca varianta Delta este cea mai contagioasa de pana acum si cu un numar mic de vaccinari la nivel national, tara noastra incepe sa resimta efectul acestei combinatii nu foarte fericite.

Romania are tot mai multe judete care se apropie de rate de incidenta de 1/1000 de locuitori, cele de la care incep sa fie reimpuse restrictiile care au tot fost ridicate peste vara, destule localitati din tara avand deja reimpuse restrictii pentru ca au depasit chiar bine acest prag.

Romania inregistreaza cresteri de peste 50% a cazurilor noi zilnice de la o saptamana la alta, astfel ca astazi avem aproape 2300 de cazuri noi confirmate, desi acum o saptamana erau doar putin peste 1500, iar situatia aceasta este vizibila de peste 2 saptamani de zile deja.

Romania are 5.2 milioane de persoane vaccinate complet, adica undeva pe la 30% din populatia care poate fi vaccinata, undeva pe la jumatate fata de media tarilor occidentale, iar ast ase vede in cresterile de peste 50% a cazurilor noi de la o saptamana la alta.

Romania Restrictiile Reimpuse Cauza Exploziei Cazuri tabel

Romania va avea cel mai probabil reimpuse restrictii la nivelul celor din primavara acestui an dupa ce ratele de incidenta vor depasi initial 1/1000 de locuitori, apoi 2/1000 de locuitori, si tot asa, mai ales ca scoala va incepe in cursul zilei de luni in toata tara.