Guvernul Romaniei Suplimenteaza Paturile de Terapie Intensiva

Guvernul Romaniei vrea sa suplimenteze paturile de terapie intensiva in plin val 4 de infectari cu noul Coronavirus, iar asta in conditiile in care exista tot mai multe infectari de la o zi, la alta, dar si tot mai multe persoane internate inclusiv la terapie intensiva.

Guvernul Romaniei ia aceasta masura pentru ca spitalele sa fie pregatite pentru cresterea numarului de persoane care vor avea nevoie de ingrijiri medicale de specialitate in urmatoarele luni, iar dupa cum se prezinta acest val 4, e posibil sa fie totusi vorba despre multi oameni care vor avea nevoie de ajutor.

“Şi, în același timp, pentru că tot suntem astăzi aici cu toții, aș vrea să vorbim puțin de situația de la ATI. Avem deja 600 de persoane. În ultima informare, aveam 860 de paturi disponibile. Aș vrea cât mai repede să revenim la 1.600 de paturi disponibile pentru secțiile ATI.

Dacă este nevoie şi de intervenția mea, îmi spuneți, dar știu foarte bine că putem să ajungem la 1.600 de paturi. Aș vrea să-mi spuneți cum și când se va ajunge acolo, ca să nu fim luați pe nepregătite.

Deci, cele două probleme: pentru nunți, aș propune certificatul verde și vreau să văd dacă, din punctul dumneavoastră de vedere, acesta este o soluție; și la ATI să vedem când putem să ajungem la 1.600 de paturi.”