Guvernul Romaniei: Noi Masuri pentru Campania de Vaccinare

Guvernul Romaniei Noi Masuri Campania Vaccinare

Guvernul Romaniei a anuntat o serie de noi masuri pentru campania de vaccinare din Romania, menirea lor fiind de a convinge mai multi romani sa se imunizeze in urmatoarea perioada dupa ce in ultimele saptamani s-au vaccinat putini romani.

“Noutăți privind campania de vaccinare împotriva SARS-CoV-2
✔ 𝐕𝐚𝐜𝐜𝐢𝐧𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨𝐥𝐨𝐠ă – vine în sprijinul persoanelor vaccinate cu 1 doză și care ulterior, din motive medicale, nu au finalizat schema de vaccinare. Astfel, se permite vaccinarea cu un alt tip de vaccin față de cel administrat la prima doză, atunci când există o recomandare medicală atestată printr-un document medical
✔ 𝐕𝐚𝐜𝐜𝐢𝐧𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐥𝐚 𝐟𝐞𝐦𝐞𝐢𝐚 𝐠𝐫𝐚𝐯𝐢𝐝ă 𝐬𝐚𝐮 𝐥𝐚 𝐜𝐞𝐚 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐥ă𝐩𝐭𝐞𝐚𝐳ă – Femeile însărcinate sau care alăptează pot beneficia de vaccinare împotriva COVID-19 indiferent de tipul de vaccin pe care aleg să îl folosească. Potrivit datelor ştiinţifice, nu sunt riscuri asupra fătului sau asupra nou-născutului ori sugarului, prin alăptare.
✔ 𝐕𝐚𝐜𝐜𝐢𝐧𝐚𝐫𝐞𝐚 î𝐦𝐩𝐨𝐭𝐫𝐢𝐯𝐚 𝐂𝐎𝐕𝐈𝐃-𝟏𝟗, 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐨𝐦𝐢𝐭𝐞𝐧𝐭 𝐜𝐮 𝐚𝐥𝐭𝐞 𝐭𝐢𝐩𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐯𝐚𝐜𝐜𝐢𝐧𝐮𝐫𝐢 – Vaccinarea împotriva COVID-19 se poate efectua simultan cu celelalte tipuri de vaccinuri care sunt incluse în programul naţional de vaccinare, cum este și vaccinarea antigripală.
✔ 𝐀𝐝𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐨𝐳𝐞𝐢 𝟑 ș𝐢 𝐛𝐨𝐨𝐬𝐭𝐞𝐫 – – fie prin administrarea unei doze suplimentare pe bază de ARN mesager administrată la un interval apropiat de doza a doua, fie prin administrarea unei doze de rapel, care se face la cel puțin şase luni de la schema inițială de vaccinare. A două recomandare vizează, în principiu, pe lângă categoriile populaționale la risc, și restul populației care a primit cel puțin prima schema de vaccinare.
✔𝐕𝐚𝐜𝐜𝐢𝐧𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐥𝐚 𝐮𝐧𝐢𝐭ăț𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 î𝐧𝐯ăță𝐦â𝐧𝐭 – Principala modalitate rămâne vaccinarea cu echipe mobile, însă vor fi unități de învățământ care vor avea în cabinetele școlare puncte de vaccinare. Fiecare unitate de învățământ va afișa în zona accesibilă publicului care este modalitatea de vaccinare și programul, astfel încât cei care doresc să se vaccineze, elevi, părinți, bunici și angajații unității de învățământ, să știe cum vor face acest lucru.”