BCR Romania: Ce PERICOL Ascuns e Adus in Atentia Clientilor

BCR Romania pericol

BCR Romania continua seria alertelor importante care vizeaza clientii sai din toata tara, iar asta pentru ca astazi vorbim despre o noua problema foarte serioasa care este adusa in discutie de catre celebra banca romaneasca. Mai exact, cei de la BCR Romania vorbesc despre problema virusilor care se ascund in sistemele de operare ale calculatoarelor noastre si care se activeaza doar in momentul in care incepem efectiv sa facem operatiuni bancare.

BCR Romania spune ca este important sa facem in mod regulat scanari ale calculatoarelor noastre pentru a verifica daca exista virusi, sau malware, care se ascund prin ele pentru a ne fura banii. BCR Romania vorbeste intr-o pagina speciala de pe website-ul sau despre faptul ca anumite tipuri de virusi sunt gandite special pentru a se activa exclusiv in momentul in care facem diverse operatiuni bancare de pe calculatoarele noastre.

BCR Romania: Ce PERICOL Ascuns e Adus in Atentia Clientilor

BCR Romania spune ca din cauza acestor virusi, in momentul in care introducem datele noastre de plata in website-ul unui comerciant, sau cele de logare in sistemele de internet banking, ele pot fi preluate de hackeri. Virusii pe care ii fac hackerii pot sa faca aceste lucruri si transmit datele noastre catre serverele lor, dupa care ei le pot folosi pentru a face tranzactii in numele nostru, iar BCR Romania ne spune ca trebuie sa fim foarte vigilenti.

BCR Romania spune ca inainte si dupa efectuarea unor plati ar fi bine sa verificam conturile bancare pentru a ne asigura ca nu au disparut mai multi bani decat am platit pe produsele dorite. Totodata, daca e cazul sa descarcam fisiere de pe internet din diverse surse, si sa le accesam, ar fi bine sa ne scanam regulat calculatoarele pentru virusi, BCR Romania avand o colaborare cu Bitdefender pentru a oferi si solutii ieftine pentru cei interesati.

BCR Romania incearca sa ii ajute pe clientii sai din toata Romania sa ramana in siguranta intr-o perioada in care internetul a devenit foarte periculos din cauza constantelor atacuri de tip phishing.