Guvernul Romaniei: Masurile Anuntate pentru Valul 4 de Infectari

Guvernul Romaniei Masurile Anuntate pentru Valul 4 de Infectari

Guvernul Romaniei a anuntat o serie de masuri care sunt luate in plin val 4 de infectari pentru a intari sistemul medical din Romania in fata unei explozii de cazuri noi in toata tara, iar acum se iau noi masuri pentru a se asigura ca spitalele vor putea trata oamenii.

“Domnule Arafat, știți foarte bine că am cerut, imediat după valul trei, să nu fie redusă capacitatea de a răspunde în cazul unui nou val. Am spus de fiecare dată să nu fie redus numărul de paturi de ATI destinate COVID. Am observat că lucrurile s-au modificat. Aș vrea să văd cum a fost pregătit acest val patru și cât de repede putem să creștem numărul de paturi la ATI pentru secția COVID.

Eu, până acum, am văzut că au crescut de la 848 de paturi la 1.131. Apreciez implicarea domnului ministru Cseke, apreciez și implicarea dumneavoastră, dar știți foarte bine că nu se poate fără implicarea autorităților locale, a DSP-urilor și a întregului personal medical. Știu că există această discuție, referitoare la creșterea numărul de paturi în secțiile COVID, dar avem nevoie și personal medical detașat, acolo unde este cazul.

Este nevoie, domnule Arafat, să lucrați și dumneavoastră, să vă implicați foarte mult, ca să putem operaționaliza rapid paturi și așa mai departe. Dar un alt front pe care îl folosim și care văd că nu funcționează încă și trebuie să funcționeze, este cel al spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei. Vreau mai multă implicare aici din partea Primăriei Capitalei și vreau și o situație în orele următoare, să vedem cum s-au implicat spitalele, cum este implicată Primăria Capitalei și spitalele din subordinea Primăriei Capitalei în acest val patru, pentru că nu toate spitalele, știți foarte bine, aparțin de Ministerul Sănătății sau, altfel spus, nu întotdeauna este o decizie a ministrului sănătății.”