Android: ALERTA Privind o Noua Grava Problema Neasteptata

Android impozite

Android este cel mai folosit sistem de operare pentru telefoane mobile, ia cu peste 1 miliard de telefoane care au instalata o versiune a sa in intreaga lume, e foarte usor de inteles de ce hackerii sunt foarte interesati de el. Mai exact, acest nou tip de malware este deghizat in aplicatii care le spun oamenilor ca pot primi inapoi o parte din banii platiti ca si taxe, insa in realitate ei au telefoanele infectare de un malware care e gandit doar sa le fure banii.

Android este atat de popular incat malware-ul de acest gen se poate raspandi cu repeziciune in intreaga lume, iar cel despre care vorbim acum este foarte raspandit in India, deocamdata. Acolo clientii a 27 de banci comerciale si private au fost afectati de acest nou tip de malware pentru Android, iar cifrele sunt in crestere pentru ca raspandirea sa se face in mod necontrolat, mai ales ca oamenii instaleaza in telefoane aplicatii din surse neautorizate, nu doar din Google Play Store.

Android: ALERTA Privind o Noua Grava Problema Neasteptata

Android are acest malware distribuit in principal pe retelele de socializare, sau prin intermediul mesajelor SMS, el avand denumirea Drinik, iar expertii in securitate informatica eu emis diverse avertizari cu privire la el. Malware-ul este gandit pentru a inlocui interfata de logare a oamenilor in aplicatiile bancare pentru Android cu cele gandite de catre hackeri, astfel ca oamenii isi introduc datele de acces in serverele atacatorilor, iar ei le pot accesa mai api conturile.

“Această aplicație Android rău intenționată se transformă în aplicația Departamentului de impozitare pe venit și, după instalare, aplicația îi solicită utilizatorului să acorde permisiunile necesare, cum ar fi SMS-uri, jurnale de apeluri, contacte etc. “, a spus avizul CERT-In.” Dacă utilizatorul nu introduce nicio informație pe site, același ecran cu formularul este afișat în aplicația Android și utilizatorul este rugat să completeze pentru a continua.”

Android are acest atac efectuat exclusiv prin aplicatii infectate cu malware, link-uri pentru descarcarea lor fiind trimise catre oameni de diverse persoane, iar in final ele ajung sa fie sursa de infectare. Din pacate situatia este una atat de serioasa incat oamenii nu prea au cum sa se protejeze daca nu isi dau seama de la bun inceput ceea ce se intampla, atacurile fiind gandite pentru a le prelua si alte date separat de cele bancare.

Android este un sistem gandit pentru a fi sigur, insa utilizatorii sunt cei care trebuie sa se protejeze impotriva problemelor de acest gen pentru a-si tine datele, si banii, in siguranta.