Ministerul Sanatatii: Cum se Administreaza Doza 3 de Vaccin Impotriva Coronavirus

Ministerul Sanatatii Cum se Administreaza Doza 3 de Vaccin Impotriva Coronavirus

Ministerul Sanatatii explica mai jos, prin secretarul de stat Andrei Baciu, cum pot proceda romanii care vor sa se vaccineze cu a treia doza de vaccin pentru a-si intari imunitatea impotriva Coronavirus in momentul de fata, si e important de aflat ceea ce transmite medicul acum.

“De marți (28 septembrie) începe adminstrarea dozei 3 de vaccin!
Vaccinul poate fi făcut de toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua și care s-au imunizat cu vaccinurile Pfizer/BioNTech, Moderna și Oxford/AstraZeneca. Schema poate fi completată doar cu vaccinuri pe bază de ARN mesager, inclusiv de cei care s-au vaccinat inițial cu Oxford/AstraZeneca, indiferent dacă au avut sau nu reacții adverse.
Referitor la persoanele care au ales vaccinul dezvoltat de Johnson&Johnson, vom aștepta noi date științifice, iar în perioada următoare specialiștii noștri vor lua o decizie cu privire la adminstrarea rapelului.
Ne dorim reducerea cazurilor grave de COVID19 și recomandăm prioritizarea la vaccinare a persoanelor din categoriile vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), cei din centrele medico-sociale și alte categorii de persoane vulnerabile prevăzute în strategia de vaccinare;
De asemenea, vrem ca sistemul de sănătate să nu fie blocat, iar unitățile de învățământ să rămână deschise. Așadar, recomandăm tuturor persoanelor care lucrează în aceste domenii să facă o nouă doză de vaccin.
Prezentarea la vaccinare se poate face astfel:
direct la centrul de vaccinare (vezi aici care este cel mai apropiat centru de casa ta
prin programare în platforma #RoVaccinare.
După administrarea celei de-a treia doză fiecare persoane va primi adeverința de vaccinare, care va cuprinde toate cele 3 doze efectuate.
Îi încurajez pe cei care nu s-au vaccinat până acum să o facă! Este important să reducem numărul de cazuri grave și pierderea de vieți omenești. Vaccinarea este singura modalitate prin care putem face asta.”