Ministrul Sanatatii: 2 Foarte IMPORTANTE Anunturi Oficiale in Atentia a Milioane de Romani din Tara

Ministrul Sanatatii transmite 2 foarte importante anunturi oficiale in atentia a milioane de romani din tara, iata ce spune Alexandru Rafila.

Ministrul Sanatatii 2 Foarte IMPORTANTE Anunturi Oficiale Atentia Milioane Romani Tara

Ministrul Sanatatii a transmis 2 foarte importante anunturi oficiale, pe care le aduce in atentia imediata a milioane de romani din toata tara, Alexandru Rafila vorbind despre spitalele care urmeaza sa fie construite in urmatorii ani de zile si pentru care s-a gasit finantarea necesara pentru punerea in aplicare.

Ministrul Sanatatii vorbeste deasemenea mai jos si despre o atentionare foarte importanta pe care o aduce in atentia tuturor romanilor in legatura cu sanatatea lor, iar asta pentru ca ne vorbeste despre grija pe care ar trebui sa o avem cand vine vorba despre protejarea sanatatii noastre, avand in vedere starea deplorabila a sistemului medical din Romania.

“Cred că lucrul cel mai important pe care putem să îl oferim oamenilor din România cu ocazia acestei Zile mondiale Sănătăţii este un lucru care se întâmplă de doi ani de zile. Lucrurile s-au accelerat. Transformăm proiectele pe hârtie în construcţii. Ăsta e de fapt lucrul cel mai important, palpabil, pe care poate să îl sesizeze toată lumea, pentru că accesul la servicii de sănătate e condiţionat de două elemente importante.

Să existe o infrastructură fizică care să fie adaptată vremurilor noastre şi o structură de personal medical care să poată să ofere acele servicii. Ne gândim foarte serios la elaborarea unor normative, inclusiv de personal, care să poată să îmbunătăţească accesul la servicii de sănătate în aceste instituţii de top, fără a neglija, cu siguranţă, şi celelalte tipuri de activităţi medicale care se desfăşoară la nivelul oraşelor din România.

Dar şi la nivelul medicinii din mediul rural. Dragi români, în ziua internațională dedicată sănătății trebuie să reflectăm la modul în care acționăm, pentru ca valoarea cea mai de preț, sănătatea proprie și a celor dragi să fie apărată și îmbunătățită! Într-o lume în continuă schimbare, în care provocările la adresa sănătății sunt tot mai complexe, este esențial să ne concentrăm eforturile în direcția accesului mai bun la servicii medicale de calitate apropiate de cetățeni.

Îndemn pe fiecare să-și asume un rol activ în îngrijirea propriei sănătăți și să o promoveze prin adoptarea unui stil de viață sănătos și echilibrat. Prevenția rămâne cea mai bună strategie în lupta împotriva bolilor, iar educația în domeniul sănătății este cheia pentru o viață lungă și sănătoasă. Împreună avem responsabilitatea de a construi un sistem de sănătate solid.

Care să răspundă așteptărilor marii majorități a populației. Ministerul Sănătății investește masiv în infrastructura medicală, în digitalizare și în formarea profesională a personalului medical. Sărbătorind Ziua Sănătății ne reafirmăm angajamentul pentru o comunitate în care sănătatea și bunăstarea fiecărui individ să fie respectate și protejate.”