BCR Romania: Atentionare OFICIALA, Toti Clientii sunt Vizati

BCR Romania frumos

BCR Romania are o atentionare oficiala care vizeaza orice clienti care-i folosesc serviciile bancare in aceasta perioada, iar asta pentru ca romanii trebuie sa stie despre ceea ce se intampla si cum se pot proteja in fata problemelor. Cei de la BCR Romania vorbesc despre faptul ca romanii ar trebui sa fie vigilenti si sa nu cumpere produse care le sunt recomandate prin email-uri, mesaje SMS, mesaje pe retelele sociale, nesolicitate.

BCR Romania spune ca in spatele tuturor acestor mesaje se poate afla un atac de tip phishing, adica o tentativa a unor hackeri de a obtine informatiile unor oameni naivi prin prezentarea unor reduceri false pentru anumite produse. Printre datele importante care pot fi cerute de catre atacatori, conform BCR Romania, se pot numara cele de identificare ale unui card, inclusiv codul CVV2 sau PIN, datele personale complete ale victimei, parole pentru diverse conturi, etc.

BCR Romania: Atentionare OFICIALA, Toti Clientii sunt Vizati

BCR Romania spune ca daca un chilipir prezentat intr-un email de acest gen pare “prea frumos pentru a fi adevarat”, atunci exista sanse foarte mari ca fix aceasta sa si fie realitatea din spatele unei oferte care ne este prezentata de catre cineva. BCR Romania spune ca atacurile de tip phishing se desfasoara cel mai intens si cu cel mai mare succes in perioada reducerilor anuale, adica in preajma Black Friday, sau a Craciunului, momente in care trebuie sa fim foarte vigilenti.

BCR Romania spune ca nu trebuie sa accesam vreodata link-urile pe care aceste email-uri, sau mesaje, ni le prezinta, pentru ca de cele mai multe ori ele ne duc spre website-uri care vor doar sa ne fure informatiile, si eventual banii. BCR Romania spune ca expertii in securitate informatica recomanda intotdeauna evitarea interactionarii de orice fel cu email-uri de acest gen si stergerea lor imediata pentru a nu risca sa avem datele sau banii furate.

BCR Romania are toate aceaste recomandari disponibile intr-o pagina speciala de pe website-ul sau, asa ca puteti merge acolo pentru a descoperi toate informatiile despre care ar trebui sa stiti chiar in acest moment.