3.6 Milioane de Certificate COVID-19 Generate pana Acum de Romani

3.6 Milioane de Certificate COVID-19 Generate pana Acum de Romani

Noile restrictii impuse in Romania de catre autoritati au fortat romanii sa-si genereze certificate COVID-19 in numar foarte mare, astfel ca pana acum 3.6 milioane de certificate au fost generate de catre oamenii din toata tara pentru utilizare.

Numarul mare de certificate COVID-19 nu este legat in mod neaparat de persoanele vaccinate, iar asta pentru ca ele pot fi generate inclusiv de catre persoanele vindecate in urma infectarii, dar si de catre persoanele care au fost testate.

“Până pe 27 septembrie la ora 10:00 au fost generate 3.603.264 de certificate. În general raportul se păstrează același, 94% aproximativ certificate eliberate pentru atestarea vaccinării. Un lucru important: numai în ultima săptămână au fost eliberată 650.000 de certificate, ceea ce reprezintă o creștere semnificativă.

Şi un alt lucru important este faptul că pe certificatul de vaccinare este menționată efectuarea dozei a treia, însă nu este necesară efectuarea dozei a treia pentru a fi considerată ca doză schemă completă de vaccinare. Deci, certificatul digital european îl vom putea folosi în continuare și ne vom putea bucura de toate beneficiile actuale, menținând în continuare două doze de vaccin.”