Guvernul Romaniei: Tulpina Delta si Riscul Infectarilor din Romania

Guvernul Romaniei Tulpina Delta si Riscul Infectarilor din Romania

Guvernul Romaniei a dezvaluit astazi, prin vocea directorului INSP, ca estimarile de pana acum cu privire la evolutia numarului de cazuri noi de Coronavirus se cam adeveresc, insa din pacate se asteapta ca pe viitor sa fie o evolutie negativa mai mare a numarului de cazuri noi.

Guvernul Romaniei ne spune ca exista riscul ca numarul final de cazuri noi de Coronavirus sa fie mai mare decat cel pe care-l estimau autoritatile, iar asta va fi o problema reala pentur gestionarea pandemiei in toata tara in conditiile in care spitalele sunt deja pline.

“Suntem foarte aproape de octombrie, dacă ne gândim bine, suntem în 28 septembrie. În mod sigur o parte dintre aceste 11.000 de cazuri vin un pic din urmă, din week-end, dar pentru noi ne certifică că ceea ce am prognozat pentru luna octombrie este foarte aproape să se împlinească şi poate există şi riscul să se întâmple şi mai mult decât am prognozat.

Da, sigur. În concluzie sigur că numărul de tulpini de tip Delta identificate prin procesele de secvenţiere creşte. Ştim cu toţii că deja de două săptămâni am declarat transmitere comunitară a acestei tulpini, ceea ce ne face să credem că este tuplina dominantă a cazurilor pe care le vedem. Practic, în ultimele trei săptămani, din toate probele secvenţiate, nu am mai văzut un alt tip de tulpină, aşa încât nu este de mirare că numărul este în creştere, în concordanţă sigur şi cu creşterea îmbolnăvirilor.”