Romania: Pericolul Grav care vine cu Noi Restrictii in Tara

Romania Pericolul Grav Noi Restrictii Tara

Romania este in momentul de fata in plin val 4 al pandemiei de Coronavirus, iar din pacate acesta reprezinta un pericol grav pentru toata tara, chiar daca majoritatea oamenilor ignora situatia extrem de serioasa prin care trece tara noastra de cateva saptamani bune incoace.

Romania a inregistrat ieri un nou record de infectari cu Coronavirus din cauza variantei Delta, insa INSP a publicat un nou raport saptamanal privind variantele de interes care trebuie monitorizate, iar acolo vedem ca aceasta varianta a depasit-o pe cea Alpha la infectari.

Romania are in momentul de fata peste 90% dintre infectarile noi generate de catre varianta Delta a Coronavirus, cea mai contagioasa de pana acum, ea raspandindu-se comunitar in mod accelerat si necontrolat, ceea ce a dus multe localitati la rate de incidenta de peste 6/1000 de locuitori.

Romania are o rata de incidenta nationala de aproape 4/1000 de locuitori, ea crescand fara oprire in ciuda faptului ca numarul de persoane vaccinate este de peste 5 milioane, sau peste 30% din numarul de persoane eligibile, si e de asteptat ca numarul de cazuri noi sa creasca foarte mult in urmatoarele zile.

Romania Pericolul Grav Noi Restrictii Tara variante

Romania ar urma sa inceapa luna octombrie cu peste 12.000 de noi cazuri zilnice, mergand spre 20.000 de noi cazuri zilnice la jumatatea lunii, insa cifrele pot creste chiar mai mult decat atat in lipsa unei cresteri a numarului de vaccinari, dar si a unor noi masuri de restrictie.