Ministerul Sanatatii: Testare GRATUITA Impotriva Coronavirus in Farmacii!

Ministerul Sanatatii Testare GRATUITA Impotriva Coronavirus in Farmacii!

Ministerul Sanatatii ii anunta pe romanii din toata tara ca se vor putea testa gratuit impotriva Coronavirus in farmaciile avizate din toata tara, astfel ca nu va mai trebui sa mearga in spitale pentru a beneficia de o posibila diagnosticare, ci va fi suficienta vizitarea unei farmarcii.

“Testare COVID cu teste gratuite antigen rapide în farmacii – un proiect al Ministerului Sănătății.
Dacă ai simptome specifice infecției cu SARS-COV2, poți sa te testezi și în farmacie. Ministerul Sănătății continuă să extindă acest program și alocă teste gratuite în farmaciile avizate.
În acest moment avem 106 locații în toată țara (19 județe) în care deja te poți testa, iar în perioada următoare vrem ca lista să cuprindă și alte puncte ale rețelelor farmaceutice din România. În acest fel creștem accesul la testare și facem acest proces mai ușor pentru toți românii.
Acestea sunt județele unde avem cele mai multe farmacii care fac teste antigen rapide:
Prahova (19 locații)
Cluj (13 locații)
București (12 locații)
Constanța (10 locații)
Iași (10 locații)
Testele antigen rapide sunt puse la dispoziția farmaciilor, GRATUIT, prin Direcțiile de Sănătate Publică, iar farmaciile pot percepe o taxă pentru acest serviciu.
IMPORTANT!
În cazul în care nu ești vaccinat, să știi că după testare farmacia va trimite datele tale în sistemul CoronaForms și în acest fel îți poți descărca certificatul digital din platforma certificate-covid.gov.ro. Documentul, în urma testării rapide, are o valabilitate de 48 de ore.”