WhatsApp: Decizia IMPORTANTA Anuntata Oficial de Facebook

WhatsApp experiente

WhatsApp, cea mai mare platforma de mesagerie din intreaga lume, este in centrul unei decizii extrem de importante luata de catre Facebook, si anuntata oficial de catre Loredana Crisan, o romanca ajunsa in functia de vicepresedinte a experientei de mesagerie. Conform Loredanei Crisan, Facebook le va permite utilizatorilor WhatsApp sa opteze daca vor avea conturile incluse in sistemul care le va permite sa comunice cu utilizatori din Instagram, sau Facebook Messenger.

WhatsApp, la fel ca si Facebook, a fost in centrul unei serii de controverse din cauza acestui sistem despre care s-a spus ca ar lua datele lor si le-ar transfera in serverele Facebook pentru a fi folosite in cine stie ce scopuri de catre companie. Acum aflam de la vicepresedintele roman ca Facebook nu va obliga oamenii sa faca parte din acest sistem, ci le va permite celor care folosesc WhatsApp, dar probabil si celor cu Instagram, sau Messenger, sa opteze pentru folosirea sa.

WhatsApp: Decizia IMPORTANTA Anuntata Oficial de Facebook

WhatsApp a fost gandita diferit fata de Facebook Messenger, sau Instagram, astfel ca oamenii trebuie sa isi creeze un cont bazat pe un numar de telefon, nu o adresa de email, dar comunicarea intre platforme ar fi totusi mult mai simpla. Facebook nu vrea sa forteze lumea sa foloseasca totusi ceva de care nu are nevoie, sau ceva ce nu vrea, chiar daca oamenii care utilizeaza WhatsApp ar putea comunica cu cei din Instagram, sau Messenger, fara a avea conturi acolo.

“Vrem să facem messenger interoperabil cu WhatsApp, astfel încât să puteți trimite mesaje înainte și înapoi, la fel ca conectarea e-mailurilor și a diferitelor conturi de e-mail.”

WhatsApp nu poate sa faca in momentul de fata acest lucru, iar integrarea celor 3 platforme printr-un sistem comun de mesagerie ar fi o schimbare uriasa pe Facebook o poate face, insa foarte multe depind de modul in care e prezentat totul. Este totusi foarte interesant ca o romanca se afla la conducerea echipelor care creeaza experientele de mesagerie din cadrul Facebook, indiferent daca asta va aduce functii bune pentru WhatsApp, sau nu.

WhatsApp are totusi un alt “hop” de trecut intre timp, mai exact acei noi termeni si conditii de utilizare ai platformei, a caror acceptare nu mai este inca obligatorie, dar care ar putea deveni obligatorie la un moment dat.