Romania: Situatia Alarmanta aduce Noi Restrictii in Lant

Romania Situatia Alarmanta Restrictii Lant

Romania este nevoita sa impuna noi restrictii in plin val 4 de pandemie de Coronavirus, iar asta pentru ca varianta Delta s-a raspandit atat de rapid in toata tara incat aproape zilnic avem noi recorduri de infectari, iar situatia ar mai putea dura cateva saptamani bune, din pacate, deci era nevoie de noi masuri radicale impuse.

Romania reimpune masca de protectie in spatiile deschise in localitatile cu rate de incidenta de peste 6/1000 de locuitori pentru ca numarul infectarilor a crescut alarmant si nu pare sa se mai opreasca, insa in acelasi timp, impune o restrictie majora pentru romani, eliminarea accesului celor testati la anumite activitati.

Romania nu le va mai permite decat romanilor vaccinati, sau vindecati in ultimele 6 luni, sa participe la anumite activitati in localitatile cu rate de incidenta de peste 6/1000 de locuitori, iar asta pentru ca cei testati se pot imbolnavi in continuare daca iau contact cu cineva infectat si in cadrul lor.

Romania impune in aceeasi masura ca elevii sa fie testati obligatoriu in localitatile cu rate de incidenta de peste 6/1000 de locuitori, iar cei care nu sunt testati, nu vor putea participa la cursuri in format fizic, ci doar online, o schimbare radicala in raport cu masurile care au fost impuse pana acum.

Romania traverseaza cel mai puternic val de infectari cu Coronavirus in aceasta perioada, iar asta desi o treime din populatia eligibila este vaccinata, insa asta e extrem de departe de a fi suficient pentru ca numarul persoanelor nevaccinate e de 2 ori mai mare, iar in cadrul lor oricine se poate infecta.