Netflix: Problema FARA PRECEDENT cu Impact si pentru Abonati

Netflix recuperare

Netflix se confrunta cu o problema fara precedent care a surprins in totalitate foarte multa lume, iar asta pentru ca vorbim despre ceva ce nimeni nu credea ca se va intampla vreodata, dar care iata ca se intampla. Mai exact, un operator de servicii de internet din Coreea de Sud, SK Broadband, a actionat in judecata compania Netflix din cauza traficului foarte mare generat de catre abonatii care ii urmaresc filmele, serialele, documentarele, in cadrul platformei.

Netflix ar avea de platit 23 de milioane de dolari doar pentru traficul de internet generat in 2020, conform acestei companii, iar pentru 2021 pretul ar putea fi unul chiar mai mare, avand in veder enoile titluri populare. Intr-o prima faza de judecata cei de la Netflix au pierdut in fata instantelor din Coreea de Sud, care au spus ca platforma este responsabila pentru costurile mai mari generate de catre cresterea traficului de internet din platforma sa de streaming.

Netflix: Problema FARA PRECEDENT cu Impact si pentru Abonati

Netflix a spus ca nu ar trebui sa plateasca acesti bani din moment ce traficul este generat de catre clientii SK Broadband, care oricum platesc pentru acest serviciu, insa instanta de judecata a fost de o cu totul alta parere. Realitatea este ca Netflix genereaza cresteri foarte mari ale traficului de internet in multe tari de pe glob atunci cand lanseaza cate un film, sau serial, foarte popular, iar din cate se pare fix acelasi lucru s-a intamplat in aceasta situatie in Coreea de Sud.

“Vom examina revendicarea pe care SK Broadband a formulat-o împotriva noastră. Între timp, continuăm să căutăm un dialog deschis și să explorăm modalități de lucru cu SK Broadband pentru a asigura o experiență de streaming perfectă pentru clienții noștri comuni.”

Netflix ar putea trece aici printr-un precedent foarte periculos, iar asta pentru ca daca in Coreea de Sud poate fi obligata sa plateasca pentru asemenea cresteri ale traficului de internet din cauza serviciului de streaming, se poate intampla acelasi lucru si in alte tari. Cei de la Netflix lupta acum sa intoarca aceasta decizie luata impotriva lor de catre instanata din Coreea de Sud, dar daca nu vor avea succes, atunci am putea asista la o schimbare radicala a pietei platformelor de streaming.

Netflix va cere intr-un final mai multi bani de la abonati pentru a-si acoperi aceste costuri mult mai mari pe care le va avea cu platforma sa, asa ca in final tot noi suntem cei care pierdem.