Romania: Valul 4, Masuri Radicale Inainte de Noi Restrictii

Romania Valul 4 Masuri Radicale Inainte Noi Restrictii

Romania este nevoita sa adopte masuri radicale inainte de a impune noi restrictii din cauza valului 4 de infectari cu Coronavirus, autoritatile din tara noastra cautand orice fel de solutii pentru a depasi cat mai bine criza prin care trecem dupa ce numarul de infectari zilnice a depasit toate recordurile.

Romania a anuntat ieri ca va suspenda interventiile chirurgicale care nu sunt urgente, cu anumite exceptii, pentru ca spitalele sa poata trata numarul tot mai mare de pacienti infectati cu Coronavirus care ajung in unitatile medicale din toata tara, multe dintre ele neavand suficnente locuri disponibile.

Romania a anuntat deasemenea ca va activa si mecanismul de protectie civila a UE pentru a achizitiona mai rapid unul dintre medicamentele importante folosite pentru tratarea bolnavilor de Coronavirus, astfel ca vorbim despre masuri importante luate inainte ca noi restrictii sa fie impuse.

Romania asteapta deocamdata sa vada impactul masurilor luate deja, autoritatile asteptand cate 14 zile de la luarea anumitor masuri inainte sa impuna altele, insa aseara Raed Arafat a anuntat ca deocamdata nu se intrevede vreo plafonare a numarului de cazuri noi, fara a se vorbi de o scadere.

Romania Valul 4 Masuri Radicale Inainte Noi Restrictii incidente

Romania se lupta cum poate cu pandemia de Coronavirus, insa principala problema e reprezentata de faptul ca nu toti romanii respecta masurile de preventie impotriva infectarii si ca foarte putini se mai vaccineaza, astfel ca varianta Delta se raspandeste cu mare repeziciune in toata tara in momentul de fata.