Valeriu Gheorghita: Valul 4, Mesaj de Ultima Ora in Romania

Valeriu Gheorghita transmite un mesaj de ultima ora extrem de important pentru romanii din toata tara in plin val 4 de infectari, si toata lumea ar trebui sa stie ce ne spune presedintele CNCAV pentru ca situatia din tara este una extrem de grava cu foarte multe infectari confirmate de catre autoritati.

Valeriu Gheorghita le transmite romanilor sa aiba incredere in medicii care le recomanda sa isi protejeze viata fie prin vaccinare, fie prin respectarea masurilor de preventie, insa doar imunizarea ofera protectia cea mai buna in fata unei posibile spitalizari, sau a decesului, chiar daca nu toata lumea crede asta.

“Cred că situația actuală este suficient de relevantă pentru toată lumea să înţelegem că avem nevoie, în perioada următoare, de încredere în corpul medical. Este foarte important. Eu înțeleg foarte bine faptul că populația are un nivel redus de încredere în autorități și așa mai departe, însă, în momentul de faţă, corpul medical duce o luptă incredibil de grea în spitale, zi de zi, cu mii și mii de pacienți care se prezintă în unitățile de primiri urgenţe. Este imposibil de câștigat această luptă doar în spital.

Avem nevoie de implicarea tuturor celor din pre-spital, și aici mă refer la oameni, la autoritățile locale, la colegii din rețeaua de medicină de familie și la orice altă persoană care poate să aducă un plus de credibilitate și de mesaj, pentru că un singur lucru s-a dovedit eficient în prevenirea mortalității și a formelor grave şi acesta este vaccinarea. Doar în felul acesta, prin vaccinare, putem să reducem decesele și cazurile grave care au nevoie de spitalizare.

Nu mai este cazul să dăm crezare tuturor informațiilor care provin din tot felul de surse nevalidate, tot felul de teorii care nu fac altceva decât să lărgească această falie a încrederii între oameni și corpul medical.  Adevărul este unul singur: doar prin vaccinare putem să reducem riscul de a face o formă gravă, riscul de a ajunge la spital în terapie intensivă și riscul de a ne pierde viața.”