Huawei: Anuntul Surprinzator cu o Sfidare la Adresa Americii

Huawei feroviar

Huawei este in centrul unui anunt surprinzator care vine si ca o sfidare la adresa Americii, iar asta pentru ca sanctiunile impuse de catre SUA, insa si recomandarile sale, sunt complet ignorate. Vorbim despre un acord intre Ungaria, Vodafone si Huawei pentru realizarea primului hub inteligent pentru cai ferate care functioneaza cu ajutorul unei retele 5G private, ceva ce pune in discutie recomandarile SUA privind riscurile folosirii echipamentelor de telecomunicatii ale chinezilor.

Huawei reuseste aici sa obtina o victorie importanta in batalia cu SUA, dar si cu Uniunea Europeana, care le-a recomandat tarilor din interiorul sau sa evite sa permita folosirea echipamentelor de telecomunicatii ale companiei. Se pare ca reteaua 5G facuta cu echipamente ale Huawei urmeaza sa fie folosita pentru comunicari interne si administrarea echipamentelor tehnice ale hub-ului de cale ferata din Ungaria, deci nu ar fi accesibila si publicului larg, conform proiectului initial.

Huawei: Anuntul Surprinzator cu o Sfidare la Adresa Americii

Huawei colaboreaza cu Vodafone pentru crearea retelei 5G private special pentru acest hub de cale ferata, iar in baza acordului vor exista multiple echipamente care vor controla singure traficul dina cel hub. Pana la 1 milion de containere vor putea fi descarcate si incarcate automat din trenurile care vor ajunge in acel hub de cale ferata, multumita retelei 5G care va fi instalata acolo, insa nu se stie ce rol va mai avea Huawei dincolo de furnizarea echipamentelor si ajutorul oferit la instalarea lor.

“Gigantul chinez al echipamentelor de telecomunicații Huawei a semnat miercuri un acord de cooperare cu ungaria Est-Vest Intermodal Logistics și operatorul britanic de telecomunicații Vodafone, într-un efort comun de a construi primul hub feroviar inteligent din Europa administrat de o rețea privată 5G care să fie împuternicită de Huawei. Proiectul va deveni cel mai mare nod feroviar inteligent multimodal din Europa și primul port feroviar din Europa care utilizează o rețea privată 5G pentru comunicarea internă și gestionarea rețelelor de echipamente tehnice.”

Huawei a spus ca aceasta este o premiera, pentru ca tehnologiile sale 5G nu au mai fost folosite intr-un asemenea mod in Europa, iar hubul de cale ferata care va beneficia de ele pare sa fie unul important. Daca ne uitam la recomandarile SUA cu privire la evitarea folosirii echipamentelor de telecomunicatii ale Huawei in preajma unor obiective de interes strategic national, acest acord e clar o sfidare, dar nu facuta de catre Huawei.

Huawei nu a mai avut parte de vreun acord important in Uniunea Europeana dupa ce SUA a inceput sa puna presiune pentru evitarea permiterii folosirii echipamentelor sale, asa ca acordul acesta este o uriasa victorie.