Ministerul Sanatatii: Cand se Acorda Voucherele pentru Vaccinare

Ministerul Sanatatii Cand se Acorda Voucherele pentru Vaccinare

Ministerul Sanatatii explica mai jos, prin secretarul de stat Andrei Baciu, cum sunt distribuite voucherele pentru persoanele care se vaccineaza cu schema completa in aceasta perioada, iar ele trebuie preluate initial din centrele de vaccinare.

“Legat de voucherele pentru cei care se vaccinează cu schema completă în această perioadă, vestea bună este că au început să fie deja livrate, cred că sunt în jur de opt județe care au livrat deja către centre de vaccinare și, astăzi, cred că se livrează și la nivelul municipiului București, în jur de 15.000 de vouchere.

În jur de alte 20 de judeţe sunt în curs de livrare a acestor vouchere către centre de vaccinare şi alte 10-12 judeţe vor livra în perioada imediat următoare. Este un proces în desfăşurare, dar cert este că s-a finalizat achiziţia de către DSP pentru aceste vouchere. Pe această cale, fac încă odată un apel către toţi cei care îşi doresc să beneficieze de aceste vouchere, pentru toţi cei care se vaccinează cu schema completă în această perioadă, cinci vouchere de 20 de lei, în total 100 de lei.

Beneficiarii acestor vouchere sunt toți cei care se vaccinează cu schemă completă, din momentul în care ordonanţa de urgență prin care a fost reglementat acest lucru a apărut în Monitorul Oficial, nu știu exact data, dar pot să verific, e sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie, ultima săptămână din august sau prima săptămână din septembrie.

Practic, toţi cei care s-au vaccinat cu a doua doză imediat după ce a intrat în vigoare, cât şi cei care fac schema completă în acest moment beneficiază de aceste vouchere. Cei care s-au vaccinat până în acest moment sau până în momentul în care ajung voucherele la medicii de familie sau la centrele de vaccinare se întorc la punctul în care s-au vaccinat pentru a-şi recolta voucherele respective, deci, nu trebuie să meargă în alte părţi, merg la centrele de vaccinare respective.”