Guvernul Romaniei: Anticorpi Monoclonali Donati de UE in Valul 4

Guvernul Romaniei Anticorpi Monoclonali Donati UE Valul 4

Guvernul Romaniei a primit de la Uniunea Europeana, prin Mecanismul de Protectie Civila, mii de doze de anticorpi monoclonali care pot fi folositi ca tratament impotriva Coronavirus pentru a salva mii de eprsoane care se afla in stare grava in spitale.

Guvernul Romaniei a cerut ajutorul Uniunii Europene in plin val 4 cu cifre record de infectari, iar anticorpii monoclonali pot fi salvatori pentru foarte multe persoane in cazul carora nu exista sanse de salvare cu alte medicamente existente acum in spitale.

“România a obținut astăzi o șansă la recuperare pentru câteva mii de pacienți care ar putea dezvolta forme severe din cauza COVID, dar și o gură de oxigen pentru sistemul medical.

Anticorpii monoclonali au fost obținuți prin Mecanismul de Protecţie Civilă al UE. Acum vedem beneficiile pe care le avem pentru că în anii trecuți România a acordat ajutor umanitar altor state europene.

Continuăm să facem eforturi pentru obținerea și a altor medicamente și produse medicale necesare pentru a putea trata toți pacienții care au forme severe.

Italia, mulțumim!”