Guvernul Romaniei: Certificatele COVID ar putea fi Obligatorii Peste Tot

Guvernul Romaniei ar putea obliga romanii sa foloseasca certificate COVID pentru orice fel de activitati pe care le fac in Romania, o miscare surprinzatoare care vine ca o veste care ii va supara cu siguranta pe foarte multi dintre oameni.

Guvernul Romaniei spune mai jos ca aceste certificate COVID ar putea fi obligatorii pentru orice fel de activitate care implica interactiunea cu oamenii, ceva ce pana acum nu a mai fost impus intr-o asemenea masura, insa iata ca lucrurile se schimba.

“Nu în acest moment, nu luăm această măsură aţi văzut că şi anul trecut a fost această discuție despre carantinarea Bucureștiului și a Ilfovului și nu a funcționat. Dar ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului. Un lucru pe care l-am discutat cu domnul ministru al sănătății ar fi acela de a impune sau de a cere certificatul verde pentru toate activitățile pe care le avem în România, pentru orice activitate unde intrăm în contact cu persoanele, să avem acest certificat verde în activităţi economice.

Dacă dorim în continuare să avem economia deschisă, cred că aceasta mai este o măsură care ar ajutat foarte mult. Încă n-am discutat despre a reduce de exemplu numărul orelor de funcționare în weekend pentru activități economice, acest lucru nu s-a discutat, dar ne uităm la toate măsurile. Eu spun că a avea certificatul verde pentru orice activitate economică este un pas important și ne gândim la acest lucru.”